Nyheter

16.06.2022

Informasjon om kull 3 er lagt ut.


18.11.2020

Mye har skjedd siden sist oppdatering. Som nevnt mistet vi Stella sommeren 2018 etter hun spiste noe på tur og ble forgiftet. Noen måneder etter mister vi Frida, hun fikk en aggressiv form for jurkreft, og tross operasjon måtte vi la henne slippe, og fikk springe over regnbuebroen, julen 2018. Januar 2020 kom endelig ei etterlengtet lita frøken fra Lauvstua, ei lykkelig, yndig tispe som har blitt et kjært medlem i flokken vår, ikke minst for Sammy. Hun skal få konkurrere i rallylydighet og utstilling, med litt jakttrening på si. Jakt og vilt er nok hennes hjerte aller nærmest, og viktig å la henne få kose seg med det og. Gror hun til slik vi håper og tror, både helsemessig, eksteriør- og bruksmessig, skal hun gå i avl.

Sammy har ikke ligget på latsiden siden sist. Han har blitt forhåndskvalifisert til NM også i 2019 og 2020, dessverre fikk vi ikke mulighet til å delta. Han har vært i Sverige og konkurrert og blitt svensk Rallylydighets champion. Han deltok på dobbelutstilling på Dogs4all, der han ble best i rase begge dagene og Norsk Vinner. Han er en once in a lifetime hund, som jeg nyter til det fulle.

01.12.2018

Livet har hatt sine opp og nedturer i år. Min kjære øyesten Stella døde brått 29.juli, savnet og sorgen etter den fantastiske frøkna er enormt.

Oppturer har det heldigvis vært litt av og. Sammy ble Best in Show to ganger i sommer, først i Bodø så i Tromsø. Mamma Frida ble Best in Show veteran og BIM i Tromsø. Var litt av en opplevelse. Sammy ble og forhåndskvalifisert for NM i rallylydighet, og vi deltok på NM i Trondheim. Han gikk et nydelig løp, men dessverre gjorde vi en feil og disket. Uken før NM ble han Norsk rallylydighetschampion. Han er en fantastisk hund å jobbe med, med sin enorme will to please og store arbeidskapasitet.

Nå håper vi på et supert 2019, og gleder oss til å se hva det bringer med seg.

Sammys side er oppdatert.

06.12.2017

Lagt inn link til film under «kennelen» og «valper» som viser hva valpene opplever de åtte ukene de bor hos oss.

13.09.2017

Stella og Sammy har vært på sin første andejakt, der Sammy ble sendt ut på en lang dirigering på vann og apporterte sin første "ferske" and! Utrolig moro :D

30.08.2017

Valpene er snart 5 måneder gamle, og har blitt to flotte og sosiale valper. Lille Roxy har flyttet til Andenes til en flott familie, mens Sarek bor sammens med mamma Raja og sin flotte familie der.

Siden sist har vi deltatt på flere utstillinger og rallykonkurranser med veldig gode resultater, siste utstillingen var i helgen i Bodø og ble en utstilling vi sent vil glemme. Lille Sarek hadde sin debut på utstilling. 4 tollervalper, lille Sarek på 4mnd og en hanne på nesten 6 mnd stilte mot hverandre. Lille gutten strålte i ringen, ble beste hanne, og tilslutt Best i Rase valp. Sammy og Frida stilte mot 11 andre tollere, Sammy Best i Rase, Frida Best i Rase Veteran, og Best i Motsatt Kjønn. Så var det finalene, der Sarek gikk til Best in Show valp, Frida Best in Show Veteran, og Sammy 2. Best in Show! For en dag! Takk til Bjarne Sørensen for en hyggelig tid i ringen, og for flotte tilbakemelding på hundene.

10.04.2017

Endelig er de her! Raja og Quinns tvillinger ble født i dag. Les mer her.

03.04.2017

Røntgen i dag visste 2 valper :) Se her for mer info.

02.03.2017

Vi venter valper! Se her for mer info.

03.01.2017

Vi planlegger valper! Se her for mer info. Løpetid forventes på nyåret/vinteren.

28.08.2016

Sammy har i helgen konkurrert i rallylydighet klasse 2, og gikk til 200 av 200 poeng, 1.premie og 1.plass både lørdag og søndag! Stolt av glunten :)

25.08.2016

Mye har skjedd siden forrige oppdatering. 14 dager etter Sammy ble norsk utstillingschampion, var vi i Sverige på internasjonal utstilling, der vi stilte for dommer Sean Delmar. Sammy ble BIM med cert og Cacib, og svensk utstillingschampion!

Stella og Sammy har prøvd seg på blodsporprøve i sommer. Stella kom nesten i mål, 100 meter fra slutten ender hun med å ta et fersk spor, og dermed ingen premie. Sammy gikk til en flott 2. premie. Dette ga virkelig mersmak!

Første helgen i august var vi på Tollarspecialen i Forsvik, Sverige. Fredag deltok Stella på WT/Arbeidsprøve. Første gang vi går jaktprøve, og av 93 startende kommer Stella på 20. plass med 69/100 poeng. Utrolig moro! Sammy deltok på utstillingen på søndag, der 400 tollere var påmeldt. Sammy blir beste championhanne med hederspris, Best in show champion og til slutt 3.beste hanne. Helt utrolig! Lille fjompen fra nord 😄

14. dager etterpå var det dobbelutstilling i Mo i Rana, dommere Dan Ericsson og Moa Persson. Vakkergutten Tino "Turbofox's Northern Star Design" faller i god smak hos Dan, og får en flott kritikk og excellent! For Moa blir han litt for kraftig. Sammy ble BIR begge dager!

Tino

24.06.2016

Kennel Turbofox sin førstefødte, ble i helgen Norsk Utstillingschampion! Og Sammy kan dermed tittelere seg med NUCH! Kjempestolt av gutten. 2 år og 5 måneder gammel, og på sin andre utstilling etter fylte 2.

På årets første utstilling (Narvik trekk- og Brukshundklubb), ble han 2. beste hanne med res. Cert, så nært men så fjernt det siste lille certet!

I helga var det trippel i Tromsø. På fredag var det retrieverklubbens utstilling, og Sammy ble tredje beste hanne med cert! Og dermed NUCH. På lørdag ble han Best i motsatt kjønn på Tromsø Hundeklubbs utstilling. Søndag var det NKK, og gutten ble da 3. beste hanne med ck og res.cacib! Utrolig moro!

19.02.2016

Turbofox's First Star Edition " Sammy " ble av Harstad Hundeklubb kåret som "Årets hund 2015" for sine resultater i ulike grener, og som "Årets rallylydighetshund 2015"!

24.01.2016

Starguttene Tino og Sammy fyller hele 2 år i dag! Ufattelig hvor fort tiden har gått! De små nøstene har blitt til to staute karer jeg er enormt stolt av ♥

Bilder, info ect. legges ut snart :)

Det var og utstilling på Sortland i september, der Sammy ble BIR og BIG 4 av 8 den ene dagen, 2.beste hanne dagen etter. Noen helger etter gikk han og Stella opp til ferdselsprøven, og besto. Sammy tok og utholdenhetsprøven. De kan nå tittelere seg som BH Lauvstuas Castella Discollin og NV-14 BH AD Turbofox's First Star Edition.

I september dro vi sørover på Europautstillingen og rasespesialen. Rasespesialen var på lørdag, der Sammy plasserte seg som andre beste unghund med excellent. Ble for stor for dommeren. Søndag på Europautstillingen, ble han andre beste unghund. Her fikk gutten excellent/ck. På en FCI utstilling får man ikke CK, men får man excellent tilsvarer det ck. En flott tur med gode venner, og utrolig koselig å hilse på andre kjente, og ikke minst få møte pappaen til Sammy igjen, flotte Star!

I slutten av august fikk Sammy prøve seg på rallykonkurranse, 3 uker etter vi startet med sporten. Gutten jobbet som en helt og fikk 192 poeng og 3.plass!

19.12.15

Ultralyd på dag 29 visste dessverre ingen valper.

24.11.15

Frida ble inseminert forrige helg, for mer info, se under valpekull.

Sammy gikk I helgen to rallykonkurranse, klasse 1. 1.premier (199 poeng og 185 poeng) begge dagene,

så nå har gutten tre 1.premier og kan tittelere seg med RL1!

06.10.2015

Det har skjedd mye siden hjemmesiden ble oppdatert sist. I juni ble Sammy stilt i Tromsø og Bodø, og ble på èn uke fullcertet. Nå man pjokken bare vente på å bli 2 år før han kan ta et cert til for å oppnå championat. I august besøkte vi kullbror Tino, kjempestas å få møte den flotte gutten igjen. Utrolig lik sin mor i ansiktet, mens kroppen er nok en god blanding fra begge sidene. Full av energi, og var kjempestas å få leke med mammaen og "tante" Stella.

Frida og Sammy deltok på dobbelutstilling i Mo i Rana, der Sammy ble BIR begge dagene, og Frida BIM. Kurt Nilsson var dommer på dag to, og var meget begeistret for både mor og sønn, plasserte Sammy som BIG 4 av 10, og ville gjerne se de begge på vinnerutstilling. Utrolig moro å få slike tilbakemeldinger fra en dommer jeg liker godt!

18.11.14 I helgen deltok vi på Norsk og Nordisk vinner. Sammy skulle debutere i juniorklassen, og ettersom han bare er 9 måneder, var han yngst av alle tollerne. Spent var nok bare forbokstaven. På norsk vinner, jobbet han utrolig flott i ringen. Travet med flott driv, og sto støtt når dommeren krafset på han. Endte med at gutten ble Norsk Juniorvinner 2014!! CKen holdt dommeren tilbake pga lite pels. HELT OK! :D På nordisk vinner var det mer hopp og sprett, men ble likevel plassert som 2.beste junior! Dommeren forklarte at han var veldig nær tittelen, men manglet pels. En kommende champion sa dommeren da hun tok meg i handen. Utrolig moro! Hadde ikke trodd at gutten skulle klare å nå så langt!

03.09.14 I august var vi og besøkte Tino, Turbofox's Northern Star Design. Han var blitt en riktig flott gutt, og som elsket å jobbe, om det så var spor eller lydighet. Både Tino og Sammy deltok på dobbel valpeshow den helga, der Sammy ble BIR (BIG3 og BIG2)og Tino 2Bhk. Mamma Frida ble 2.btk lørdagen, og BIR og BIG3 dagen etter. Var en flott helg, og gleder meg enormt til å følge flotte Tino videre!

Frida og sønnen Tino ♥

16.06.14 Sammy deltok på to valpeshow i Tromsø i helga. Fredag ble han Best In Show valp på NRK. avd. Tromsø og Omegns utstilling, helt utrolig og det sank ikke inn før lenge etter! Flinke lille gutten som var den yngste av valpene. Dagen etter ble han ikke plassert i BIS finalen. Fantastisk flotte kritikker på gullgutten begge dagene. Se Sammys resultater her.

26.05.14 På lørdag var Sammy på sitt første valpeshow! Pjokken ble Best i rase (valp) og 3.beste valp i gruppe 8!

"Bra størrelse, rett proposisjon på kroppen, bra uttrykk, velansatte ører, mer utvikling i front, bra benstamme, bra føtter, kunne hatt lenger brystkorg, bra vinkling bak, herlig temperament, rør seg bra bak, vel vist!" Dommer Tanya Ahlman-Stockmari

07.05.14 Tiden flyr! Lille Tino (Turbofox's Northern Star Design) vokser og trives hos sin nye familie i Mo i Rana. Får mange flotte tilbakemeldinger om en trygg, sosial og selvfølgelig, knusbedårende valp! ;) Han er nå igang med valpekurs, og jeg gleder meg til å følge de videre. Sammy (Turbofox's First Star Edition) bor sammens med oss, og vokser og trives han og! Et skikkelig matvrak som elsker å jobbe, men utrolig herlig ro i hodet læll. Han er med meg på valpekurs der jeg er hjelpeinstruktør. I slutten av mai skal han på sitt første valpeshow, og jeg er kjempespent. Han har vært på 3 utstillingstreninger sålangt, og står som en påle med full fokus når han blir krafset på. Springer med stort driv, og koser seg i ringen.

Tino 3 måneder

02.03.14 Frida ble kåret årets utstillingshund 2013, hos Harstad hundeklubb! Andre år på rad :)

25.01.14 I går så de første Turbofoxene, dagens lys. 2 store flotte gutter, og en som desverre var dødfødt.

Hann 1 Hann 1 (t.h.) og hann 2

09.01.14 Godt nytt år!! Det er nå bare to uker igjen til Frida har termin, og magen vokser.

30.11.13 21.november ble det paring, vi krysser fingrene for mange søte små Frida og Star valper i januar!

13.10.13 Stella har i dag gjennomført MH beskrivelsen! Muntlig kommentar fra dommeren; ei herlig, snill og meget sosial frøken. Fantastisk tillit til fører som hun stoler 100% på. Lever i en liten "kardemommeby" der alle bare er snill og grei, og viser ingen trusselatferd (som eks. fra da hun fikk øye på spøkelsene, gikk halen i turbofart og hun sprang ivrig bort med en meget intensiv kontaktatferd). Er veldig fornøyd med Stella, og ikke minst tilliten og samarbeidet oss imellom.

01.10.13 Vi er nå godt i gang med blodspor! Både Frida og Stella storkoser seg med denne type spor. Stella sin mor Disco og halvsøster Money er viltsporchampion, godkjente ettersøkshunder, og gjort det meget godt i NM. De er en stor inspirasjonskilde for oss, og vi satser på en prøve eller to til neste år!

Stella Frida

28.08.13 Vi har vært og besøkt Star, far til det kommende kullet. En meget flott hanne, både i gemytt, bruks og eksteriør, og jeg gleder meg til å kunne bruke han på vårt første kull. Fikk knipset noen bilder av han og Frida.

05.08.13 I helga var vi på Lofotutstillingen. Frida stilte i mini bikini, og ble Best i rase, og BIG2 :)

31.07.13 Da nærmer det seg sommerferie! Og vi setter kursen til Lauvstua Kennel for å planlegge valpekullet, og ikke minst til litt valpekos. Itillegg drar vi innom kennel Agildes, der Fridas utkårede, vakre Star, bor. Gleder meg enormt!

Stella er nå påmeldt MH test til høsten. Det skal bli utrolig spennende! Itillegg starter vi med LP konkurranse, så vi har mye å se fram til i høst.

29.06.13 Da har vi vært i Gällivare på internasjonal utstilling, der 16 tollere stilte. Frida fikk Cert, Cacib, BIM og ble Svensk utstillingschampion! :) Kritikken ligger under resultater.

19.06.13 I helgen har vi vært på trippelutstilling i Tromsø, og Frida kom hjem som Norsk Utstillingschampion! Flotte pia mi!! Oppdatert Fridas resultater.

20.02.13 Frida ble kåret "Årets utstilling hund 2012" av Harstad Hundeklubb! Hennes resultater kan sees her.

13.02.13 Kan stolt presentere far til kull 1; JWW-08 EUJW-08 SV-10 SU(u)CH DKCH Lauvstuas Exclusive

Star Fox!

05.02.13 Frida ble i dag øyelyst FRI! Og hun har PRA B, CEA A, HD A og AD A, så nå blir det kull på oss! Kjempestolt over å ha denne flotte tispen som stammor. Nå skal det søkes på kennelnavn!

NJV-14 BH AD RL1 Turbofox's First Star Edition