Kull 1

Mor

Far

BH NUCH SE U(U)CH

Red-Toller's Vesle Nadia

NORDUCH NORDV-11 SE V-10 NOCH DKCH SE U(u)CH JEUW-08 WW-08 Lauvstuas Exclusive Star Fox

Vekt: 17kg

Høyde: 47cm

HD: A

AD: A

øyelysning: Fri (05.02.13)

PRA: B

CEA: A

Meritter: 13xCK, 6xcert, 1xre.cert, 7xBIR, 1xBIM 3xBIG2, 1xBIG3 2xBIG4, 1xrec.CACIB, 1xCACIB(norsk) 1xCACIB(svensk), 1xCERT(svensk) . BH (ferdselsprøve)

Høyde:50 cm

HD:B

AD:A

øyelysning: Fri (23.09.2013)

PRA:A

CEA:A

Meritter:BIR Valp, 7xBIR, BIM, 6xCERT, 4xCacib. Jww-08, BIM jr. EUJW-08, NuCH, SU(u)CH, DKCH, SV-10. BIM Tollarspecialen 2010.

Turbofox's First Star Edition

Turbofox's Northern Star Design

Valpenes stamtavle

Bilder

Vekt

Bilder av Star og Frida

31. januar 2014

Gutta vokser så det knaker, og er 1 uke nå. Uka har gått med på å spise og sove. «Rød» gutt (Turbofox’s Northern Star Design) eier ikke magemål, og kommer seg ikke fort nok bort til pattene når han våkner. Om han ikke ligger og sover i matfatet, er han ofte å finne i morens halsgrop. «Blå» gutt (Turbofox’s First Star Edition), var størst ved fødsel, men måtte se seg slått av sin bror etter kun et døgn. Matvett har denne gutten og, og ligger broren hakk i hælene! Han elsker nærhet, og elsker å ligge tett inntil Frida, gjerne i halsgropen, under armen, låret, i lysken, eller under halen omså. Dersom mor er ute og strekker på beina, ligger de like ofte strødd rundt i valpekassen, som tett inntil hverandre.

Rød gutt doblet fødselsvekten sin (+34gr), bare 5 dager gammel, mens Blå gutt doblet fødselsvekten sin (+44gr), 6 dager gammel. Nå ser vi fram til en ny uke, en uke der både øye og ører åpner seg.

25. januar 2014

24 januar kom kull 1 til verden. 2 store, flotte gutter, og en som desverre var dødfødt. Begge har mye hvitt, hann 1 (blå) har mer hvitt i ansiktet, og er lysere enn hann 2 (rød).

Fridas drektighet har gått veldig smertefritt. Så "smertefritt" at jeg trodde hun var tom, helt til ultralyden sa det motsatte på dag 29. Dag 31 mistet hun matlysten, og etterhvert begynte magen å vokse. Fødselen ble litt annen. Vannet gikk klokken 13.00 den 24., men etter det skjedde det ingenting. Tok røntgen på Harstad Dyreklinikk for å sjekke ståa. Det endte med keisersnitt, og det viste seg at valpen som lå i fødselskanalen, var død, og var nok årsaken til at fødselen endte slik. Det gikk heldigvis veldig bra med Frida under keisersnittet, og vi har nå, to store og flotte gutter, på henholdsvis 370 og 380gram.

01. januar 2014

20. desember tok vi ultralyd, og fikk det bekreftet at Frida er drektig! Hun er nå 41 dager drektig, og magen vokser for hver dag som går. Valpene ventes 23.januar.

November 2013

21.november ble det paring! Vi kommer til å ta ultralyd 19. desember, 28 dager ut i drektigheten. Vi kan da få bekreftet eller avkreftet drektigheten. Vi krysser fingrer og labber, og dersom Frida er drektig, venter vi valper ca. 23. januar.

Star og Frida

Å ha kull på Frida er noe jeg har tenkt på nesten fra dag en. Fra hun var lita har hun hatt en veldig fin mentalitet, vært trygg og sosial og med en herlig personlighet, og et meget godt eksteriør. Hun har en slags «klok, gammel sjel» , hun utstråler ro og trygghet, men likevel har hun ivrighet og glimter titt og ofte med barnslighet. Frida tok ferdselsprøven med skudd da hun var to år gammel, og skulle begynne å konkurrere i lydighet i fjor, 2012. Men det måtte utsettes pga familiesituasjon, og går til start i mai i år istedet. Hun trener mye spor og lydighet, spor er nok hennes største lidenskap. Hun har vært trent i Norske Redningshunder, men da tiden ikke strakk til har det blitt lagt på is, dog trener hun fortsatt søk og rundering. Utstillingsmessig gjør hun det meget bra. Fram til 2012 ble det lite utstillinger på oss, men etter da tok det litt av . Hun har flere BIR, (en BIM) cert og gruppeplasseringer. Mer om Frida kan du lese her!

Jeg har vært så heldig å få hjelp fra Lauvstuas Kennel med dette kullet, og gleden var stor når hun spurte meg om jeg hadde lyst til å bruke Lauvstuas Exclusive Star Fox (Star).

Star er en veldig trivelig hanne. Han liker ikke bråk, og går vekk dersom andre hunder begynner å bråke. Han har en stor motor, mye fart og samarbeidsvilje. Han er lett å prate til/roe ned dersom det må til, og han er helt stille når andre hunder jobber. Han er meget flink på spor, og kunne lett gjort det godt i konkurranser hadde det blitt brukt mer tid til det. Han er veldig viltspontan og rask, noe han har vært fra han var helt liten. Han er en uredd og trygg, sosial, men ikke oversosial. Han er veldig samarbeidsvillig, stiller opp på alt som skjer og legger hele seg i arbeidet. Star trenes i spor og jakt, har tatt MH test og er topp premiert på utstilling.

Jeg tror Star og Frida vil utfylle hverandre veldig bra og vil kunne forsterke hverandres positive egenskaper, så jeg har store forventninger til dette kullet.

En stor takk til Lauvstuas Kennel og Kennel Agildes!