Kull 2

Far

Mor

CH SHR GAD's Quintessential KD Treasue JH CH WCX

"Quinn"

NUCH BH RL1 RL2 Rl3

Lauvstuas Raja Tif N'tumble

"Raja"

Bilder av Quinn

Vekt: 22.5kg

Høyde: 52 cm

HD: A (OVC Normal)

AD: A (OVC Normal)

øyne: Fri

PRA: A

CEA: A

DE: A

CP1: A

JADD: Probable Normal

Meritter:

Working Certificate

Junior Hunter

Hunting Retriever Started

Best of Breed at Ontario Toller Specialty

2nd, 3nd and 4th Best in Sporting Groups

Several Best of Breed

Eier: Shelagh MacDonald

Stamtavle

Bilder av Raja

Vekt: 17kg

Høyde: 48cm

HD: A

AD: A

øyelysning: Fri

PRA: A

CEA: A

DE: A

JADD: Probable Normal (gjennom foreldre)

Meritter:

Gjennomført MH

Ferdselsprøve

Kvalifiseringsprøve i jakt

Bronsemerke i lydighet

6xBest i rase

2xBest i motsatt kjønn

3x1.premie Rally klasse 1

3x1.premie Rally klasse 2

2x1.premie Rally klasse 3

Best in show

Mestvinnende toller NKK 2017

Årets utstillingshund 2017 i Harstad Hundeklubb

Eier: Monika Vinje og Ole-Martin Jakobsen

Stamtavle

10.04.2017

Etter en fin og lett fødsel kunne vi ta i mot to vakre små. Først kom en tispe på 374 gram, en halvtime etter kom en gutt på 383 gram Helt perfekte så klart! Begge har mye hvitt, tispen er litt overtegnet, har hvitt i nakken og for høye sokker på forlabbene, gutten er fulltegnet med noen få hvite hår i nakken som mest sannsynlig blir borte etterhvert som han vokser til.

Raja er en super mor, morsinstinktet kom med det samme første valpen kom ut, og hun vasker og pusler med dem og sjekker hvert et pip.

Quinn

Presentasjon av Quinn fra eieren Shelagh MacDonald

"Quinn has an athletic structure with nice bone, nice front, lovely rear angles, beautiful movement and a good pedigree. He is 20 1/2" tall and weighs 50 lbs. He is a very fun and happy dog that loves

people - especially children. He is very outgoing and often smiles and wiggles his whole body when he meets new people! He has great working ability and a lot of drive to retrieve, with very good water courage. He is doing very well in his obedience trainiing too."

"He is a dog of extremes - he has a lot of "go", he's very athletic and fit and just loves to run - there's nothing better in the world for him than retrieving. But at home he is very mellow, not a busy dog, so I like the balance. He is very talented in the field and I have high hopes for him."

Forventninger til kombinasjonen

Vi forventer aktive og arbeidsglade hunder fra denne kombinasjonen, som vil kreve eiere som ønsker å jobbe med hunden. Kjøpere som vil trene lydighet, rallylydighet, jakt, spor, nrh og/eller andre aktiviteter vil bli prioritert.

Valpene vil vokse opp hjemme hos Monika og Ole-Martin. De første 3 ukene vil ro sammens med mor være i fokus, for så å starte aktivt med sosialisering og miljøtrening både i og utenfor hjemmet. Raja og familien bor bare 10 minutt unna, og vi kommer alle til å ta del i arbeidet med valpene og valpekjøpere.

Ved interesse, send oss en utfyllende mail som forteller litt om dere, tidligere erfaring med hund, hvilke aktiviteter dere ønsker å drive med, hvorfor dere har valgt rasen, kjønnspreferanser m.m., så tar vi kontakt.

monika.froan.vinje@gmail.com

kennelturbofox@gmail.com

En stor takk til Anne-Lise og Tina for hjelpen med dette kullet, og til Shelagh som lar oss få bruke flotte Quinn!

Hun er ofte å se i utstillingsringen der hun gjør det veldig bra . Hun har nå 6 Best i rase plasseringer, og den første tolleren som har blitt plassert som Best In Show på Retrieverklubbens utstilling i Tromsø. Utrolig moro!

Raja trenes i retrieverjakt og er med mor og far på rypejakt. Hun apporterer fugl med stor glede, der rype er favoritten.

Hun trenes og i rallylydighet, lydighet og spor, og for tiden konkurrerer hun i rallylydighet klasse 3, og mangler kun en siste 1.premie før RL3 tittelen er i boks!

Vi har vært heldige å få følge flere fra kullet gjennom kurs og utstillinger, og det er et herlig og aktivt kull, og Raja er ingen unntak. Hun er stødig og trygg, aktiv og arbeidsglad, med en stor motor i arbeid, dog er rolig og behagelig inne. Hun er vant med barn og har et spesielt og herlig forhold til lille Bertine.

Tispa Hannen

03.04.2017

Røntgen i dag visste 2 valper. Raja ble inseminert ca et døgn for seint ut fra progesteronnivået, så vi var spente på om det ble noen valper i det hele tatt. Ultralyden på dag 23 visste en liten valp på 1 cm med et dunkende lite hjerte. Vi krysset fingrene for en bonusvalp, og det ble det! Tirsdag 11. april har Raja termin, og vi er veldig klar for å ta imot de to små.

02.03.2017

I dag ble det tatt ultralyd og vi fikk bekreftet at Raja var drektig. Dag 23 og vi kunne se et lite hjerte slå. Røntgen blir tatt etter dag 50 for å se antall.

Om foreldrene

Raja

Raja er fra kennel Lauvstua, født på Mesnali hos mamma Tifas fôrvert. Hun er fra et kull med 10 valper, 4 tisper og 6 hanner. Hun bor her i Harstad hos sine eiere, Monika og Ole-Martin, og deres lille datter Bertine.